Få alkoholbehandling uden antabus

Alkoholbehandling forbindes ofte med medikamentet antabus – en sammensætning af kemikalier, som hæmmer leverens evne til at processere alkohol. Når leveren ikke kan nedbryde alkohol, vil der ske det, at man bliver meget syg, når man indtager alkohol. Man vil opleve hjertebanken, øget svedtendens, hovedpine, svimmelhed, til tider ret så voldsomme opkastninger – og, i aller værste fald, hjertestop.

Ingen profesionelle behandlere, som beskæftiger sig med alkohol misbrug, betragter antabus som en værdig, endsige på nogen måde egnet, metode til behandling af alkoholisme. Hvis du derfor oplever alkoholisme tæt på – enten hos dig selv eller en af dine nærmeste – bør du i så vidt muligt omfang søge hjælp til behandling af misbrug, som ikke involverer antabus eller lignende medikamenter.

Behandlingscenter Stien – top kvalificeret misbrugsbehandling uden antabus

En person, som udvikler et alkohol misbrug, gør det ikke for sjov. Udtrykket ”at drukne sorgen” er ikke tilfældigt – ofte vil afhængigheden dække over problemer som stikker langt dybere, end misbruget alene. Derfor er det vigtigt at behandle en person, som står midt i et misbrug, som et helt menneske, og ikke fokusere på misbruget eller afhængigheden alene.

Hos Behandlingscenter Stien behandles misbrug af alle typer, inklusive alkohol misbrug, efter metoden beskrevet i Minnesota modellen. Minnesota modellen har gennem årtier hjulpet mennesker med alle former for misbrug med at genskabe en normal tilværelse og komme ud på den anden side som hele mennesker med en motivation for at leve med sygdommen – og uden det, der fremkalder den. Udtrykket ”en tørlagt alkoholiker” lyder måske ucharmerende, men beskriver et menneske, som har lært at sige ja til livet, og nej til at ødelægge det med druk. Og da helingsprocessen er en livslang proces, har Behandlingscenter Stien som hovedformål at bygge mennesket bag afhængigheden op ti at kunne håndtere livet efter behandlingen.

Læs mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk