Få styr på afhængigheden med en professionel alkoholbehandling

Når man nævner ordet ”alkoholiker”, vil mange mennesker komme til at tænke på en stakkels, ildelugtende subsistensløs, som henslæber sin tilværelse på en bænk eller på et brunt værtshus. Men dette er så langt fra det fulde billede. Alkoholisme findes i alle samfundslag og i samtlige indkomst grupper – og hvis der er noget, alkoholikere – som alle andre misbrugere – er gode til, er det at holde deres afhængighed skjult for den nære omverden i et omfang, så mange pårørende faktisk først opdager problemet, når det er voldsomt fremskredent.

Hvordan ved man, om en person er alkoholiker?

Men hvis man ikke kan type bestemme en alkoholiker – hvordan kan man så se, om en af ens familiemedlemmer, venner eller kolleger er ved at lægge sig alkoholiske tendenser til? Der er faktisk mange forskellige små tegn, man kan holde øje med. Et af dem er vedkommendes forbrug af alkohol til fester.

Hvor andre vil nippe til deres øl, vin eller spiritus, vil en alkoholiker nærmest sluge det ene glas efter det andet. Og selv om alkohol tolerancen hos en alkoholiker typisk er markant højere end normalt, vil vedkommende opnå et højt niveau af fuldskab inden for meget kort tid – vel at mærke efter at have indtaget alkohol i volumener, hvor de fleste af os andre ville have givet op for længst. Man snakker om, at disse mennesker kan ”tåle” mere alkohol, men dette er faktisk ikke korrekt. Kroppen tager lige så megen skade af alkohol hos en alkoholiker som hos en ikke-alkoholiker – der skal bare mere til for at opnå den ønskede rus.

Har du mistanke om, at en af dine nære eller kære er blevet alkoholiker, kan du søge hjælp til alkohol behandling af ham eller hende på Behandlingscenter Stien. Kig forbi hjemmesiden på behandlingscenter-stien.dk og få råd og vejledning fra en professionel misbrugskonsulent.

Lukket for kommentarer.