Få undersøgt din nye brugte bil af et uvildigt værksted

Går du med planer om at købe dig en ny brugt bil, er der flere ting du kan gøre for ikke at du ender med et sminket lig, som du har betalt alt for meget for. Det første du bør gøre er at læse om bilmodellen og finde ud af prisniveauet, samt hvilke type problemer bilen normalt har. Er det noget der nemt kan repareres eller er det en dyr fornøjelse, hvor der skal skaffes kostbare reservedele.

Er det en bil hvor det typisk er dyrt at få lavet reparationer, bør det afspejle prisen. Hvis ikke, bør du overveje en anden biltype. 

Få et uvildigt værksted til at undersøge bilen

Inden du køber bilen bør du få et uvildigt værksted til at gennemgå bilen og sikre, at der ikke er fejl. Er der fejl skal de enten udbedres eller også skal du have et nedslag i prisen. Det kan f.eks. være et værksted i Tune, der gennemgår bilen. Hvis du ikke har mulighed for at få undersøgt bilen inden køb, bør du sikre dig at lave et forbehold der sikre dig, at du kan tage den til en mekaniker og få den undersøgt bagefter.

Hvis ikke har du købt bilen som beset. Husk også at nysynet ikke betyder at bilen er fejlfri, blot at den er lovlig at køre i. 

Når du er ude og kigge på bilen, bør du også bede om lov til at køre en lang tur i bilen. Det er ikke nok at du blot lige køre en tur rundt om hjørnet. Det fortæller dig blot at bilen kan starte. Du skal ud og køre bykørsel og en tur på motorvejen. Gerne en halvtimes tid, så du lærer bilen ordenligt at kende. Hvis sælger ikke vil lade dig køre en lang tur, bør du finde en anden bil.