Lad den lokale bedemand assistere ved forberedelse af begravelse i Randers

Er du i den ulykkelige situation, at du netop har mistet en kæreste eller en ægtefælle, et elsket familiemedlem eller måske en nær ven – og er du ansvarlig for begravelse eller bisættelse? Så bør du få den lokale bedemand til hjælp.

Hvad er bedemandens opgaver?

En bedemand har mange forskellige opgaver når det handler om planlægning og forberedelse af begravelse eller bisættelse. Blandt bedemandens første opgaver i forbindelse med et dødsfald er håndtering af den afdøde.

Det er bedemanden som sørger for at den afdøde bliver gjort i stand og klædt på. Der er i Danmark ingen regler for hvad for noget tøj den afdøde skal have på. Det er således op til de efterlevende at bestemme om den afdøde skal være iført eget tøj eller standard ligklæder.

Bedemanden sørger for at den afdøde bliver transporteret til et kapel, og for at den afdøde bliver tilset indtil selve bisættelsen eller begravelsen skal afvikles. Du kan vælge selv at forestå planlægning og forberedelsen af denne ceremoni, men her kan den lokale bedemand faktisk være til rigtig stor hjælp.

Hvis du ikke selv er så kendt i området hvor den afdøde havde sin seneste bolig vil den lokale bedemand kunne hjælpe med kontakt til relevante myndigheder og instanser, for eksempel præsten og kirkekontoret tilhørende den kirke fra hvilken den afdøde skal bisættes. Og så kan bedemanden træffe de nødvendige foranstaltninger i forbindelse med jordfæstelse eller urne nedsættelse.

I følge gældende dansk lov skal en sådan nemlig ske på en godkendt begravelsesplads, hvilket i Danmark mestendels er kirkegårdene. I forbindelse med kremering er det dog muligt at vælge en askespredning som alternativ til urnenedsættelse.

Få hjælp til begravelse i Randers

Har du brug for hjælp til at få bisat eller begravet din kære afdøde i et sogn på Randers kanten kan du med fordel kontakte Begravelsesforretningen Per Wraa – læs mere på per-wraa.dk.

Leave a Comment