Pas på et stennedslag i forruden

I løbet af en bilist levetid, er det ikke mange der har undgået at få udskriftet en forrude på grund af et stennedslag. Det er noget af det sværeste af undgå og har intet med hvor godt du kører. Der kan gå år i mellem det sker, men det er også muligt at det sker 3 gange i løbet af et år. Det er muligt at køre hele Europa rundt uden et eneste uheld og så kan det ske på en lille tur til bageren. Da det er svært at undgå, er det vigtigt at vide hvordan man skal handle, hvis uheldet er ude. Du kan læse mere her https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/. Husk også at undersøge om din bilforsikring dækker stennedslag. Mange gør det men ikke alle.

Hvis uheldet er ude

Når og ikke hvis uheldet er ude, er det vigtigste at stoppe med at køre hvis det er muligt. Bilens affjedring kan få revnen til at arbejde videre og blive større og så kan det være nødvendigt at skulle udskifte ruden. Hvis nedslaget er lille og mindre end en 2 kr., er det i mange tilfælde muligt at lime revnen i stedet for at udskifte den. I dag er det mere besværligt at udskifte en rude end tidligere, da der er langt mere elektronik i bilruden. Hvis du har noget tape så set det over nedslaget. Det mindsker muligheden for at ruden og nedslaget arbejder videre og revnen bliver større.

Få lavet nedslaget på 20 min

Nogle gange er det muligt at få en reparatør ud og få stennedslaget med det samme, så det er muligt at køre videre. Andre gange må man tage risikoen og køre videre og så få det lavet senere. Når det skal laves er det vigtigt at bilen er tør. Ruden skal være tør og helt ren. Der smøres lim i revnen og den varmes efter med UV varmen, der også gør ruden helt glat efterfølgende.

Lukket for kommentarer.