Ren luksus i hverdagen med emaljering af badekar

Der er få ting så velgørende for krop og sjæl, som at lægge sig i blød i et badekar fyldt med varmt, velduftende vand – eventuelt ledsaget af blid musik, dæmpet belysning, og måske endda nogle duftende stearinlys til at understrege wellness atmosfæren. Et badekar i dit private hjem er ren luksus, idet du så ikke behøver at betale i dyre domme – endsige bevæge dig uden for en dør – for at få del i den lækre spa oplevelse. Et karbad virker befordrende for afstressning, afslapning, afspænding og bedre søvn. Og så er det bare en skøn fornemmelse at flyde i det varme vand.

Et slidt badekar er et grimt – og uhygiejnisk – badekar

Den gode wellness fornemmelse fordufter dog som dug for solen, hvis badekarret er ridset eller slidt i emaljen. Når emaljen på et badekar slides igennem, bliver det nemmere for kalk og okker (som findes i rigelige mængder i vores drikkevand) at aflejre sig, og dermed danne uhumske, gulligt brune plamager – især rundt om rør og armaturer, foran karrets afløb, og rundt i kanten på badekarret svarende til den typiske vandstand. Disse aflejringer får badekarret til at fremstå uindbydende og ikke særligt luksus agtigt. Og samtidig er de ikke blot grimme – de danner også grobund for alskens bakterier og svampe, hvilket gør dit badekar direkte uhygiejnisk. Du bør ikke bruge et slidt badekar til karbade.

Få dit badekar til at stå for nyt med maling af badekar

Du behøver dog ikke gå så langt som til at smide dit gamle badekar ud og købe et nyt. Et slidt badekar kan nemlig sagtens renoveres. Processen kaldes emaljering af badekar, og består i al sin enkelthed af en slibning og efterfølgende påføring af ny emalje, tager kun få timer – og emaljen kun hærde i cirka et døgn. Hos emaljering-af-badekar.dk kan du finde dygtige håndværkere med speciale inden for emaljering af badekar.

Lukket for kommentarer.